Elérhetőségek
+36-30-684-3336 info@actcontroll.hu
HR rendszer elemeinek fejlesztése
Az eklektika az a művészeti stílus, ami a megelőző korok elemeit szabadon felhasználva próbál egy új stílust teremteni. Az egyes elemek lehetnek rendkívüliek a maguk környezetében, ha nincs meg a harmónia közöttük, a végeredmény bizony csalódást okoz.
 
Valahogy a HR rendszerrel is így vagyunk. Egy-egy elem lehet kiválóan megtervezett és kivitelezett, ha nincs meg az összhang, azok nem erősítik, hanem kedvezőtlen esetben akár gyengíthetik is egymás hatását.
 
Kompetenciatár? Munkakörértékelés? Képzés és fejlesztés? Kompenzáció? Karrier menedzsment? Mérési rendszerek és módszerek? Teljesítményértékelés?
 
Indítsa el a filmet, megmutatjuk, hogy milyen kapcsolatokat látunk a különböző elemek között!
HR tanácsadóként arra vállalkozunk, hogy az Ön cégének meglévő HR rendszer elemeit felmérjük, átalakítsuk/kifejlesszük, és összekapcsoljuk a fenti logika mentén.
 
Egy ilyen rendszer átalakítás/felépítés nem megy egyik napról a másikra, a megrendelő lehetőségeihez igazodva akár évekig is elhúzódhat, ezért fontos, hogy a felmérés után, a tervezés fázisában kialakítunk egy projekttervet, ami iránytűként vezeti a fejlesztés menetét, megteremtve a kívánt harmóniát.
 
Az ábrában egy teljes képet rajzoltunk fel. Vannak vállalatok, ahol ezek mindegyikére szükség van a hatékony HR érdekében, másoknál azonban csak az elemek némelyike releváns. Nem az időtáv és az elemszám a fontos, hanem a harmónia!
 
Az alábbiakban a HR rendszer elemeiről olvashat részletesen:
Vállalati kompetenciatár >>  
Munkakörök kialakítása >>  
Kompenzációs rendszer >>  
Humán mérések >>  
Képzések >>  
Teljesítményértékelés >>  
Karriermenedzsment >>  
2011. Copyright ActControll Kft.