Elérhetőségek
+36-30-684-3336 info@actcontroll.hu
360°-os felmérés
Hányan, hányféleképpen ítélnek meg egy vezetőt? Milyen szemüvegen keresztül látják? Barátként szimpátiával, vagy riválisként értékelve? Saját elképzelése vezetői teljesítményéről vajon megegyezik a csapat véleményével?
Ilyen valójában, vagy mást közvetít magáról? Ez a viselkedés tudatos vagy sem?
A HR szakértők tudják, milyen hasznot hoz egy ilyen jellegű vezetői felmérés.
De ez nem csak a kompetenciákról szól.
 
A vezetőnek ugyanúgy szüksége van a rendszeres visszajelzésre munkája során, mint bármelyik kollégának. Azonban a téma érzékenysége miatt, ez már az a reláció, ahol formalizált keretek szükségesek a pontos, felelősségteljes, szubjektivitást csökkentő visszacsatolás érdekében.
A 360°-os felmérés célja, hogy az értékelt vezető minél több nézőpontból kapjon rálátást önmagára, összevetve az értékelők és a saját magáról alkotott képet, ez alapján meghatározva a változtatások, fejlesztések fókuszpontjait. De ehhez olyan vezetői profil kell, ami nem légből kapott elvárásokon nyugszik, hanem pontosan definiált, olyan, amire a vállalatnak szüksége van.
Egy mérés, amellyel a vezetővel közvetlenül kapcsolatban álló kollégák és vezetők kapnak lehetőséget arra, hogy megítéljék az értékeltet.
Óriási felelősség, mert a visszajelzés komoly döntéseket vonhat maga után. Fejlesztési tervek születnek rá, s amennyiben a kép - az egységes szempontrendszer, a kompetenciák azonos értelmezésének hiányában - torz, rossz irányba viheti el az erőforrásokat. Az értékelőknek tudniuk kell, hogy az adott kompetencia valójában mit jelent. Hogyan van jelen az értékelt munkájában, milyen szinten.
A mérés kulcsa, hogy tudjuk, mire akarunk pontosan rámérni, és az értékelők számára egyértelmű legyen a választás az egyes értékek megadásánál. Ha a megítélés felelősségét átadjuk, ne bízzuk a véletlenre az értelmezést!
 
 
Amikor együtt dolgozunk partnereinkkel a 360°-os felmérés során:
• olyan kompetenciákat mérünk, amelyek összhangban vannak a munkaköri leírásban rögzített feladatokkal,
• a mérés valóban a definiált állapotot diagnosztizálja,
• konzisztens: a mérés állításai és indoklásai nem tartalmaznak belső ellentmondást.
 
Célunk, hogy a vezető viselkedés szintű megítélése által pontos fejlesztési terv készülhessen.
 
A 360°-os felmérés bemeneti kritériumai:
• vállalati kompetenciatár.
 
ActControll Premium megoldás:
• viselkedés szintű kompetenciák alkalmazása,
• internet alapú értékelés.
2011. Copyright ActControll Kft.