Elérhetőségek
+36-30-684-3336 info@actcontroll.hu
Coaching - Megközelítés
Ha a Google keresőbe beütjük a „coaching” kifejezést, 60 milliónál is több találatot kapunk, ha a U2 zenekar nevére keresünk rá, „csak” 48 milliót mutat a számláló. Ez a kis példa is ékesen bizonyítja a coaching szó népszerűségét az internetfelhasználók körében.
 
A coaching kifejezést sokan, sokféle helyzetre és tevékenységre használják, ezért nem egységes annak tartalmi értelmezése. Abban általában egyetértenek a szakemberek, hogy a coaching valamilyen fejlesztést, támogatást jelent, és markánsan különválasztható annak angol-szász és európai vonulata.
 
Az angol-szász vagy szakmai coaching egy-egy folyamat begyakorlására, a végrehajtásban elkövetett hibák kijavítására oly módon koncentrál, hogy a coach megerősíti a helyes viselkedést, korrigálja a fejlesztendő területeket, és javaslatot tesz a megoldásra.
 
A szupervízió alapú európai coaching középpontjában az önreflexió áll, amelynek lényege, hogy a partner megtanul más szempontból ránézni a problémákra, más nézőpontból keresni a saját fejlődését, melyben a coach szerepe kísérő, támogató funkció.
Az ActControll speciális coaching beavatkozásairól az alábbiakban olvashat:
Join-Up Vezetői Coaching >>  
Szupervízió alapú coaching >>  
Szakmai coaching >>  
2011. Copyright ActControll Kft.